neděle 12. května 2013

Iron Man 3 (90 %) – Lekce letní blockbusterové zábavy


Zaběhnutá série o jednom z nejpopulárnějších superhrdinů má již své třetí pokračování. Tony Stark - Iron Man (Robert Downey Jr.) úspěšně válcuje po pár dnech promítání světová kina a dokazuje, že se sebeironií nejdál dojde. Zaplať pánbůh! Co na to poví v červnu Muž z oceli?


Originální název: Iron Man Three
Hodnocení: 90 %
Ve zkratce: IRONické vtípky z úst hlavního hrdiny na pozadí akční divočiny, při které opět zvítězí dobro nad zlem.
Světová premiéra: 03. 05. 2013
Celosvětové tržby k 10. 05. 2013: 795 578 000 dolarů

Tony Stark by nejraději chránil jen a stále svou přítelkyni Pepper (Gwyneth Paltrow), obzvlášť když se na světě zjevuje obávaný terorista Mandarin (Ben Kingsley) a dost zvláštní vědec Aldrich Killian (Guy Pearce), který už jednou Starkovi pomotal hlavu. O čemž se přesvědčíme v úvodní části filmu. Starkovi teda nezbývá nic jiného, než po nocích vylepšovat svůj „oblek“ a připravit se k boji… K ději rozhodně není třeba nic víc dodávat, než jen, že byste Iron Mana 3 neměli v kinech minout.


Tím, čím je Iron Man jiný než ostatní superhrdinové, jsou především IRONické poznámky z úst hlavního hrdiny, které ještě víc dostávají na síle ve scénách, kdy Tony Stark má nového parťáka v podobě chlapce školou povinného (Ty Simpkins). K tomu se přidá ještě pár záchvatů úzkosti a nejoblíbenějšího superhrdinu máme na světě. A přesto, že je ve filmu spoustu akčních scén, divákovu oku se nejvíc zalíbí hlavně jedna: scéna s hromadným volným pádem, které perfektně poslouží 3D technologie (jinak je vcelku zbytečná a film díky ní opět celý ztmavený).

Ohledně hereckých výkonů není moc co diskutovat. Tradičně výborný je Robert Downej Jr. i jeho Gwyneth Paltrow, která si hlavně ke konci filmu zažije až dost akce. Nicméně velkým překvapením filmu je pak terorista v roli Bena Kingsleyho, jehož role projde dost zásadním zvratem, který vám zaručeně vyrazí dech.

Studio Marvel po Avengers opět dokazuje, že má ještě fanouškům superhrdinů pořád co nabídnout. S Iron Manem 3 studio nastavilo vysokou laťkou, kterou asi dost těžko na podzim překoná další z řady marveláckých komiksů Thor.

P. S. Viděno ve 3D s titulky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...