pátek 18. listopadu 2011

Charismatický bitkař Hugh Jackman


Aktuálně v kinech boduje s Ocelovou pěstí (po celém světě film vydělal zatím 229 mil. dolarů). Víte ale o tomhle sympatickém herci všechno?

Především jeho fyzický vzhled z něho dělá oblíbence několika žen a dívek, oplývá ale i dostatkem intelektu. Australský rodák, který oslavil 12. října své čtyřicáté třetí narozeniny a pochází z pěti dětí, totiž nejen, že vystudoval Západoaustralskou akademii reprodukčního umění – obor herectví, zpěv a tanec, ale i žurnalistiku na Technické univerzitě v Sydney. 

Zřejmě jeho nejznámější rolí, a jak i on sám říká životní rolí je mutant z kovu Logan/Wolverine z trilogie X-Men a spin-offu Wolverine. Díky X-Menům se stal pravou hereckou hvězdou. Po nich se vrhnul na nepovedený akční thriller Swordfish – Operace Hacker po boku Johna Travolty, nevynechal ani romantiku a cestování časem v komedii Kate a Leopold a stihl se blýsknout v Allenově komedii Sólokapr. 

V řadě animovaných filmů můžeme slyšet jeho hlas (Happy Feet nebo Spláchnutej). 

V roce 2004 se dostala do kin pocta béčkovým hororům s názvem Van Helsing. Z původního filmového trháku se stal nesmysly přetékající kýč, který míchal dohromady všechno možné, ale zapomínal dodržovat základní princip, že méně je někdy více. Jackman si reputaci nespravil ani rolí v komplikovaném sci-fi dramatu Darrena Aronofského Fontána. 

Film Dokonalý trik z roku 2006 lze ale připočítat k těm filmům, ve kterých Hugh Jackman ostudu neudělal. Nemalý podíl na tom má i režisér snímku Christopher Nolan a herečtí partneři Christian Bale nebo Michael Caine. 

Během roku 2007 se takřka nehnul ze své rodné země, kde po boku Nicole Kidman natáčel romantický příběh s názvem Austrálie. 

Hugh se velmi často objevuje na divadelních prknech, zejména pak v muzikálech, za které sklízí i ocenění. Například získal cenu Tony za nejlepšího herce v muzikálu The Boy From Oz, ve kterém ztvárnil postavu Petera Allena, australského homosexuálního baviče a skladatele, který zemřel v roce 1992 na AIDS. Nejen díky tomu je stále považován za jednoho z nejlepších muzikálových herců. 

Několikrát byl vyhlášen i za nejkrásnější muže roku, například časopis People v roce 2008 ho prohlásil za nejvíce sexy muže planety, což Hugha nijak nezměnilo a ocenění přijal se sobě vlastním humorem. 

Má velké nadání pro komičnost, což dokázal moderováním Oscarů v roce 2009. Jeho výkon je považován za jeden z nejlepších z těchto slavnostních večerů. 

Se svou ženou vychovává dvě adoptované děti (jeho manželka prodělala dva potraty), čímž naplňuje sen každé ženy o vzorném manželovi a otci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...